0642876933 info@freroafbouw.nl

Direct antwoord op uw vraag?
Bel ons en we helpen u graag.

Tegelzetten

Voor uw kamers, terras, badkamer en keuken

Wilt u direct antwoord op een vraag over tegelzetten? Bel 06-42876933

Tegelzetter gezocht

Wanneer u uw huis aan het verbouwen bent is de laatste stap vaak het laten zetten van de tegels. Of u nu uw badkamer aan het renoveren bent, een nieuwe keuken laat zetten, of bijvoorbeeld nieuwe vloertegels wilt laten leggen in uw woonkwamer, een professionele tegelzetter kan u helpen van uw woning uw droomhuis te maken.

Bij Frero Afbouw kunnen we u helpen met zowel het leggen van vloertegels, als het zetten van wandtegels. 

 

Tegel reparatie

Heeft u een kapotte tegel die u graag wilt laten repareren? Vaak kunnen wij aan de hand van een foto inschatten of uw tegel gerepareerd kan worden. Zo kunnen we u op afstand gedegen advies geven en kunt u beslissen of u de tegel wilt laten repareren.

Wij raden u altijd aan om bij het laten leggen of zetten van uw tegels, altijd een aantal tegels te bewaren als reserve tegels. Een ongeluk zit in een klein hoekje, waardoor het prettig is als u een tegel achter de hand heeft.

Terugbelverzoek

Heeft u een vraag over tegelzetten of kitwerk en wilt u hier graag over teruggebeld worden?

Vul dan onderstaand uw gegevens in en wij bellen u vandaag nog terug.

11 + 15 =

Wat doet een tegelzetter precies?

Wat voor werk doet een tegelzetter en wat maakt een goede tegelzetter? Dat is wat we in deze alinea beantwoorden.

Wat voor werk doet een tegelzetter?

“Wat doet een tegelzetter dan precies?” of, “wat doet een tegelzetter allemaal?” zijn vragen die ons weleens gesteld worden. En natuurlijk niet zonder reden. Het is ontzettend goed op de hoogte te zijn van de werkzaamheden die een tegelzetter voor u kan verrichten. De ene tegelzetter is immers de andere niet.

Een tegelzetter is een persoon die beroepsmatig tegels plaatst in een woning of bedrijf. Dit kan het zetten van wandtegels zijn, of het leggen van vloertegels. In vrijwel alle gevallen gebruikt een tegelzetter speciale tegellijm om de tegels aan de muur vast te lijmen, of drukt de tegelzetter de tegels in mortel of specie, wat een fijn soort beton is.

 

Wat doet een tegelzetter precies?

De werkzaamheden van een tegelzetter zijn vaak voor iedereen gelijk. Ondanks dat de werkwijze vaak hetzelfde is, zijn er afhankelijk van uw wensen, wellicht werkzaamheden die niet in onderstaande lijst worden vermeld. U kunt uitgaan van de volgende werkzaamheden:

 

 • Gesprek met de klant om de wensen in kaart te brengen
 • De vertaling van uw wensen bespreken en het resultaat visualiseren
 • Het lezen en juist interpreteren van eventuele werktekeningen
 • Indien nodig, het uitvoeren van sloopwerkzaamheden zoals breek en hakwerk
 • Het meten en markeren van de wand of vloer waarop wordt betegeld
 • Het schoonmaken en egaliseren van de ondergrond
 • Het eventueel voorstrijken van de ondergrond
 • Het aanmaken en aanbrengen van lijm of specie
 • Het tegelen van uw wand of vloer
 • Het op maat snijden van de tegels
 • Herstelwerkzaamheden aan kapotte tegels
 • Het opruimen en schoonhouden van de ruimte

Wat maakt een goede tegelzetter?

Een belangrijke vraag die we graag voor u beantwoorden is: “Wat maakt nu een goede tegelzetter?”. We kunnen ons goed voorstellen dat u als consument niet altijd even goed weet in te schatten, wat de kwaliteit is van de tegelzetter die u gaat inhuren. De verbouwing van uw woonruime, keuken, of badkamer is vaak een groot project met een hoge investering. Het is dan natuurlijk prettig om vooraf goed te weten dat u aan het juiste tegelzettersbedrijf de afwerking van uw woning uit handen kunt geven. Immers, wanneer u op Google intypt: “Tegelzetter gezocht”, wil dat niet altijd zeggen dat het zoekresultaat ook een goede tegelzetter laat zien.

Wat ons betreft bezit een goede tegelzetter de kwaliteit om de wensen van de klant te achterhalen en deze te transformeren tot de afwerking van de vloer en/of wand, middels het plaatsen van tegels. Dit klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, want voor veel mensen is ‘tegelzetten’ toch gewoon ‘tegelzetten’, terwijl wij het graag een stukje breder trekken.

Een verbouwing is vaak een grote aangelegenheid, waar ook een lang beslissingstraject aan vooraf gaat. Hoe moet de badkamer/keuken eruit komen te zien? Wat voor tegelvloer willen we hebben? Wat is het budget? Allemaal vragen die de revu passeren op het moment dat u besluit aan de slag te gaan. U kunt het geld maar één keer uitgeven, waardoor het van te voren natuurlijk prettig is om te weten dat u een professionele tegelzetter inschakelt die uw wensen perfect weet te vertalen naar een schitterend resultaat.

 

Zijn er andere werkzaamheden die een tegelzetter doet?

Niet alle tegelzetters doen andere werkzaamheden, buiten het tegelen van uw ruimte. Veel tegelzetters kunnen ervoor zorgen dat u een prachtig betegelde muur krijgt, ondanks dat er wat oneffenheden in de muur zitten.. Het kan bijvoorbeeld voor komen dat een muur wat oneffenheden heeft waarover makkelijk betegeld kan worden, maar het is ook mogelijk dat de muur eerst geëgaliseerd moet worden. Een goede tegelzetter kan u hier degelijk advies in geven.

Bij Frero afbouw willen we u zoveel mogelijk een totaaloplossing bieden, voor de afwerking van uw woning. Dat is ook de reden dat we uw tegels ook kunnen afwerken met een kitrand. Dit zorgt ervoor dat u niet zelf opzoek hoeft te gaan naar een professionele kitter. Bovendien hoeft u ook geen rekening te houden met het plannen van meerdere partijen. Mocht een klus onverhoopt iets uitlopen, dan loopt u niet het risico dat het niet past binnen de agenda van het bedrijf dat de vervolgwerkzaamheden uitvoert. Dat doen wij immers voor u. Zo heeft u alle expertises onder één dak, gaan wij voor u aan de slag en kunt u zich richten op andere zaken.

Wist u bijvoorbeeld al dat wij ook de sloopwerkzaamheden voor u uit handen kunnen nemen, inclusief het plaatsen van een tussenwand?

 

Waarop moet ik letten bij een tegelzetter?

Wanneer u opzoek bent naar een tegelzetter is het belangrijk op de volgende zaken te letten. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat u niet alleen naar de prijs kijkt, maar vooral ook naar de communicatie en de kwaliteit die de tegelzetter kan leveren.

Het is zonde als u puur kiest voor de goedkoopste oplossing en achteraf spijt hebt van uw keuze omdat het resultaat niet naar wens is. Wij vinden het bijvoorbeeld belangrijk om goed uit te vragen wat exact uw wensen zijn. Liever een paar vragen teveel stellen, dan een paar vragen te weinig. Het belangrijkste is namelijk, dat u nog jarenlang kunt genieten van het werk dat wij hebben gedaan.

Een tip die we u willen meegeven is ook goed te letten op de beschikbaarheid van het tegelzettersbedrijf. Een goede tegelzetter heeft het vaak druk, waardoor we u kunnen aanraden om tijdig een afspraak in te plannen. Bent u direct op zoek naar een tegelzetter, of heeft u binnenkort iemand nodig? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

 

Before Image After Image

Hoelang is een tegelzetter bezig?

Als u zich afvraagt hoelang tegelzetten duurt, dan geven we u hier graag wat meer informatie over. De tijd die een tegelzetter bezig is met het plaatsen van uw tegels hangt van een aantal factoren af.

Gemiddeld kan een tegelzetter in een badkamer of toilet tussen de 8m² en 10m² tegelen per dag. Voor een vloer geldt een gemiddelde tussen de 15m² en 20m².

We willen benadrukken dat dit slechts een indicatie is. Een ruimte betegelen is afhankelijk van verschillende factoren die de duur van het tegelzetten bepalen. Bovendien zijn we liever iets langer voor u aan het werk tegen een mooi resultaat, dan dat we het snel willen doen en u niet 100% tevreden bent.

Zaken die de de tijd van het tegelzetten beinvloeden:

 • De afmeting van de ruime die u wilt laten betegelen
 • De soort tegel die u gebruikt
 • Het formaat van de tegel
 • Het patroon waarin u de tegel graag gelegd ziet worden
 • De ondergrond waarop de tegel gelegd of gezet moet worden
 • Het aantal hoeken in uw ruimte
 • Het aantal nissen in uw ruimte
 • Het nodige snijwerk om de tegels goed passend te maken

Wat kost een tegelzetter?

Een vraag die vaak gesteld wordt is wat een tegelzetter kost, of wat de prijs per vierkante meter is van een tegelzetter. De antwoorden lopen vrij uiteen. Dit komt omdat de prijs van het zetten van tegels bepaald wordt door een aantal factoren.

De tegelzetter prijs per m² hangt hangt bijvoorbeeld af van de ervaring die uw tegelzetter heeft. U kunt zich voorstellen dat een zojuist gestarte tegelzetter een lager tarief hanteert, dan een tegelzetter met jarenlange ervaring. 

Om u tegelzetter prijs per vierkante meter te kunnen geven, spreken we van een indicatie. De gangbare prijs voor een tegelzetter bedraagt tussen de 25-150 euro per vierkante meter. bij een lagere prijs dient u zich af te vragen of de kwaliteit dan ook naar wens zal zijn. Nogmaals willen we u benadrukken dat dit sterk afhankelijk is van een aantal factoren. We willen u dan ook adviseren te kiezen voor een tegelzetter die goed past bij het resultaat dat u zoekt.

Let daarom altijd goed op de vragen die de tegelzetter aan u stelt. Het gaat er tenslotte om dat uw wensen duidelijk zijn, zodat de tegelzetter u een resultaat kan geven waarover u ook 100% tevreden bent.

 

Hoelang mag je niet op tegels lopen?

Je kunt op een tegel lopen wanneer de tegellijm volledig is uitgehard. Maar wat is dan de droogtijd van tegellijm? Gemiddeld heeft tegellijm tussen de 24 uur en 48 uur nodig om volledig uit te harden. Na hoeveel tijd mag je dan lopen op een net betegelde vloer? Dat is tussen de 24 uur en 48 uur. Afhankelijk van de ruimte en het verrichte tegelwerk, kunnen we u gedegen adviseren over de droogtijd van uw tegellijm.

 

Welke voorbereidingen moet ik treffen, zodat een tegelzetter aan de slag kan?

In principe hoeft u weinig voor te bereiden voordat een tegelzetter aan de slag kan. Het is prettig voor ons als de vloer of de kamer leeg is, zodat we een groot en leeg werkoppervlak hebben. Daarnaast is het fijn als de vloer een keer geveegd is. Al het overige werk nemen we graag voor u uit handen.

 

Hoelang moet tegelvoeg drogen?

De droogtijd van tegelvoeg ligt tussen de 24 uur en 48 uur. Op de vraag hoelang voegen moeten drogen voordat u kunt douchen, willen we u adviseren tenminste 48 uur te wachten.

Tegels kunnen na 2 uur tot 8 uur na het voegen al worden schoongemaakt. Wij kunnen u hier natuurlijk altijd over adviseren.

 

Wat is de droogtijd van tegellijm bij een vloerverwarming?

Heeft een vloerverwarming effect op de droogtijd van tegellijm? Dat is een vraag die ons regelmatig wordt gesteld. Een belangrijke vraag notabene, doordat veel woningen tegenwoordig voorzien zijn van vloerverwarming.

Wat zijn factoren die de droogtijd van tegellijm beïnvloeden:

 • De samenstelling van de tegellijm
 • De luchtvochtigheid in de ruimte die betegeld is
 • De temperatuur van de ondergrond

De temperatuur van de ruimte, inclusief de temperatuur van de ondergrond, zijn de twee meest belangrijke factoren die de droogtijd van de tegellijm beïnvloeden. In het meest optimale geval is het gemiddeld 20 graden in de ruimte en heeft de vloer een gelijke temperatuur.

Zodra de tegels zijn gelegd kunt u niet direct u vloer verwarmen. We raden u sterk aan eerst 6 weken te wachten, voordat u gaat stoken. Wanneer u de vloerverwarming gaat aanzetten, zet deze dan ook niet direct op de hoogste stand. Start met een water temperatuur van ongeveer 20 graden Celsius en verhoog de temperatuur iedere dag met anderhalve graad. Dit doet u totdat het gewenste temperatuur van het water is bereikt.

We willen u ook sterk aanraden altijd voldoende informatie in te winnen bij ons. Wij kunnen u immers het beste advies geven, waardoor u zeker weet dat u het juiste doet.

 

Kan ik over bestaande tegels tegelen?

Kun je over bestaande tegels tegelen, zodat je bijvoorbeeld nieuwe tegels over oude tegels plaatst. Het antwoord is “ja” mits de oude tegels stevig vast zitten en er gebruik wordt gemaakt van de dikbedmethode. Voor het mooiste en beste resultaat, adviseren we vrijwel altijd om de oude tegels te verwijderen en de vloer of wand opnieuw te egaliseren.

 

Wat is cementsluier en hoe verwijder ik het?

Cementsluier is een dunne laag voegmortel dat op uw tegels achter kan blijven, nadat deze gevoegd zijn. Cementsluier vormt zoals gezegd een dunne laag over uw tegels, waardoor de tegels versluierd worden door de waas die het voegmortel achter heeft gelaten.

Enkele tips voor het verwijderen van cementsluier is om niet te lang te wachten met het schoonmaken van uw tegels. Hoe langer u wacht, des te lastiger kan het zijn om de cementsluier te verwijderen. Laat u daarom altijd goed adviseren door uw tegelzetter.

Cementsluier kunt u het beste verwijderen met lauwwarm water, al dan niet in combinatie met azijn. Eventueel kunt u ook speciaal schoonmaakmiddel gebruiken voor het verwijderen van cementsluier. Het verwijderen gaat in principe makkelijk met een spons, borstel of dweil. 

 

Bekijk de video van onze werkzaamheden

We laten u graag een greep zien uit onze werkzaamheden. In onderstaande video tonen we u dan ook meer over het tegelen van een badkamer.

Inspiratie voor uw woning

Wilt u uw keuken, badkamer, of woonkamer laten betegelen, maar weet u nog niet goed wat exact uw wensen zijn? Laat u dan vooral inspireren door onze gallerij vol met inspiratie op het gebied van tegelzetten.

Reviews

Lees hier hoe onze klanten onze samenwerking hebben ervaren.

Op basis van 19 waarderingen.
Floris Langenberg
Floris Langenberg
2021-02-06
Down to earth, eerlijke en harde werkers die weten hoe ze kwaliteit moeten leveren. Super bedankt!
Robin Kurvers
Robin Kurvers
2021-02-04
Frero afbouw heeft in ons nieuwe huis prachtig vakmanschap geleverd. De badkamer en alle vloeren volledig betegeld en erg netjes afgekit. Wij zijn zeer tevreden over de geleverde diensten en het resultaat. Een echte aanrader.
Bram van Lier
Bram van Lier
2021-01-29
alessio van Beekveld
alessio van Beekveld
2021-01-29
Klant vriendelijk, goeie adviezen en komen hun afspraken netjes na. Ik heel blij met mijn nieuwe vloer, top gedaan heren. Groetjes een tevreden klant.
V.
V.
2021-01-27
Blij met het resultaat, super gewerkt mannen!!
Melissa de Laat
Melissa de Laat
2021-01-25
Frero heeft bij ons een prachtige tegelvloer gelegd, echt vakwerk! Goede communicatie en alles is naar wens verlopen.
Sanne Kurvers
Sanne Kurvers
2021-01-25
Frero heeft de tegelvloer in onze woonkamer gelegd, ziet er super strak uit!
Nadja Meulensteen
Nadja Meulensteen
2021-01-25
Ontzettend blij met mijn nieuwe keukenvloer. Dank je wel mannen!
Devi de Bruijn
Devi de Bruijn
2021-01-25
Wes Hum
Wes Hum
2021-01-25

Onze werkzaamheden

Vind direct meer informatie over tegelzetten, kitten, sloopwerkzaamheden en het laten plaatsen van een tussenwand.

Het legverband van tegels

Wilt u nieuwe tegels laten zetten? zijn er vaak verschillende legverbanden mogelijk. Als ervaren tegelzetter kunnen wij u uitstekend adviseren over de mogelijkheden in verschillende legverbanden van uw tegelvloer of wand.

Tegels in een dambordpatroon

Het meest eenvoudige patroon in tegelzetten is het dambordpatroon, waar de tegels gelijk boven en naast elkaar gezet worden. Wanneer u verschillende kleuren tegels gebruikt, lijkt dit veel op het patroon van een dambord.

Tegels in halfsteenverband

Eén van de meest populaire legverbanden voor tegels is het halfsteenverband, waarbij het midden van de tegels steeds gelijk ligt met de voeg van de vorige rij. Halfsteenverband komt overeen met de wijze waarop muren gemetseld worden.

Tegels in diagonaalverband

Wilt u een kleine ruimte groter laten lijken? Dan is het laten leggen van tegels in diagonaal verband een uitstekende optie. Het laten leggen van tegels in diagonaal verband geeft de tegelzetter iets meer werk en er is ook iets meer afval, maar het resultaat mag er zeker zijn.

Tegels in wildverband

Het leggen van tegels in wildverband is de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Het geeft de ruimte een vaak een unieke dynamische uitstraling. Om tegels in wildverband te laten zetten, heeft u verschillende formaten tegels nodig.

Tegels in een visgraatpatroon

Het visgraatpatroon wordt steeds vaker binnenshuis gelegd en niet voor niets. Deze unieke methode van tegelzetten geeft een levendige look aan de ruimte, waardoor het steeds meer aan populariteit lijkt te winnen.

Tegels in blokverband

Ondanks dat het blokverband vaak toegepast wordt in tuinen, is het natuurlijk ook goed toe te passen binnen in uw woning. Het blokverband wordt gelegd indien u tegels gebruikt die rechthoekig van formaat zijn.

Bent u op zoek naar een ervaren tegelzetter?

Of u nu vloertegels wilt laten leggen, of wandtegels wilt laten zetten. Of u op zoek bent naar een complete oplossing voor het betegelen van uw badkamer of keuken, inclusief een bedrijf dat ook het kitwerk kan verzorgen, wij geven graag antwoord op al uw vragen.

Bel ons direct op 06-42876933 en we geven u antwoord op al uw vragen. U kunt ons ook mailen via info@freroafbouw.nl en we nemen dezelfde dag nog contact met u op. U kunt natuurlijk ook onderstaand contactformulier invullen of uw vraag stellen via whatsapp.

Logo Frero Afbouw - specialist in tegelzetten en kitten

Koningstraat 43
5241 TM Rosmalen
06-42876933
info@freroafbouw.nl
www.freroafbouw.nl

2 + 10 =

Ook bij u in de regio!

Als specialist op het gebied van tegelzetten en kitten, zijn wij vaak ook bij u in de regio actief. Bent u op zoek naar een tegelzetter in uw woonplaats? Neem dan eens een kijkje op één van onze regio pagina's.

Den Bosch, Eindhoven, Tilburg, Breda, Helmond, Oss, Meierijstad, Roosendaal, Bergen op Zoom, Oosterhout, Altena, Waalwijk, Veldhoven, Heusden, Etten-Leur, Uden, Gelfdrop-Mierlo, Moerdijk, Deurne, Valkenswaard, Bernheze, Boxtel, Gemert-Bakel, Halderberge, Best, Boxmeer, Sint-Michielsgestel, Drimmelen, Gilze en Rijen, Vught, Oisterwijk, Dongen en Steenbergen.